Soncotra gelooft in een groenere toekomst. Als een toonaangevend transportbedrijf dat gespecialiseerd is in langeafstandstransport door heel Europa, begrijpen we de cruciale rol die we spelen bij het minimaliseren van de milieubelasting en het bevorderen van duurzaamheid binnen de logistieke sector.

Duurzame Partnerships

Wij werken samen met milieubewuste partners en leveranciers die onze toewijding aan duurzaamheid delen. Door samen te werken, kunnen we onze impact vergroten en een groen logistiek netwerk door heel Europa bevorderen.

image

Duurzame Praktijken

Milieuvriendelijke Vloot

Onze trailer vloot is het hart van onze operaties. We investeren voortdurend in de nieuwste, meest efficiënte voertuigen die voldoen aan de Europese emissienormen en ze zelfs overtreffen. Door elektrische en hybride voertuigen, evenals voertuigen die op Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) brandstof rijden, verminderen we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk en zorgen we ervoor dat elke reis die we maken zo groen mogelijk is.

Innovatieve Routeplanning

Met behulp van geavanceerde routeoptimalisatietechnologie ontwerpen we de meest efficiënte CO² routes voor onze leveringen. Dit vermindert het brandstofverbruik, verlaagt de uitstoot en zorgt voor tijdige levering, wat zowel onze klanten als het milieu ten goede komt.

Chauffeurstraining Programma's

Chauffeurs moeten worden getraind in ecodriving technieken, waarbij soepele acceleratie, optimale snelheid en verminderd stationair draaien worden benadrukt. Deze praktijken verbeteren niet alleen de brandstofefficiëntie, maar dragen ook bij aan een langere levensduur van het voertuig en lagere totale uitstoot.

Innovatieve Technologieën

We omarmen geavanceerde technologieën zoals telematica en GPS-tracking om onze milieu-impact te monitoren en te verminderen. Deze tools helpen ons om het brandstofverbruik te volgen, rijpatronen te monitoren en verbeteringen snel en effectief door te voeren.

image

Onze Toewijding aan de Toekomst

Duurzaamheid is niet zomaar een modewoord bij Soncotra; het is een kernwaarde die elke beslissing die we nemen om CO2-uitstoot te verminderen, drijft. Door ons te richten op HVO-brandstof, die de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk vermindert in vergelijking met conventionele diesel, nemen we concrete stappen richting een duurzamere toekomst. We zijn gefocust op het voortdurend beoordelen en verbeteren van onze praktijken om ervoor te zorgen dat we voorop blijven lopen in duurzame logistiek. Ons doel is niet alleen om aan de huidige normen te voldoen, maar om nieuwe maatstaven voor de industrie te zetten.

Doe met ons mee! 

We nodigen onze klanten, onderaannemers, partners en de gemeenschap uit om zich bij ons aan te sluiten in onze missie naar een duurzame toekomst. Samen kunnen we een aanzienlijk verschil maken, onze collectieve milieu-impact verminderen en een gezondere planeet voor toekomstige generaties bevorderen.

Door te kiezen voor Soncotra kiest u niet alleen voor betrouwbare en efficiënte transportoplossingen, maar draagt u ook bij aan een duurzamere wereld. Laten we samen vooruit gaan, verantwoordelijk en duurzaam.

Doelstellingen => Acties

1. Investeren in Groene Energie
   2030: vermindering van 20% CO² uitstoot

2. Investeren in elektrische bedrijfsvoertuigen
   2030: 100% elektrische bedrijfsvoertuigen

3. Investeren in Advancer koelunits
   2030: vermindering van 14% CO² uitstoot

4. Investeren in Artificiële Intelligentie, OCR scanning
   2030:  100% papierloze facturatie

Ontwikkeling van langetermijndoelstellingen voor Duurzaamheid:
=> Bio-Diesel: HVO, onderzoeksfase in samenwerking met al onze klanten
=> Digital CMR: ontwikkelingsfase in samenwerking met al onze klanten

image